Friss Hírek a Családfasorról


Családfasor ÁPOLÁS: 2016. 04. 16-17. 9 óra Benzinkút

Családfasor Etyek, 2009. okt. 15. 1:24   [ 2016. ápr. 6. 10:28 frissítve ]
Kedves Családfasor Támogatók!

2016. április 16-17. (szombaton, vasárnap) fasor pótlást-ültetést-ápolást szervezünk. 
Találkozó: 9 órakor a benzinkútnál.
Szükséges szerszámok:ásó és kapa
Láthatósági mellény kötelező! 

Mindenkit szeretettel várunk!

Köszönjük! 

Az új program elkezdődött! Az elmúlt 8 év kudarcai ellenére, óriási összefogással, ismét benépesül a fasor Etyektől a megye határig. Ezúttal azonban minden résztvevő komoly anyagi áldozatot vállalva biztosítja a facsemeték fejlődéséhez szükséges, 6 éves, ápolási költségeket.

A pótlást és a fenntartási időszakot nagyszabású előkészítés és kampány munka alapozta meg. 

2012 november 17-18-án, közel 450 ember szorgos munkájának köszönhetően, megújult a fasor fejér megyei szakaszának mintegy háromnegyede. 274 kis fa ismerkedhetett meg önzetlen támogatóival és új otthonával.

A résztvevők dicséretreméltó gondossággal ültették el facsemetéiket. A szigorú leírást pontról pontra követték. Elvégezték az alátrágyázást, a 2-2.5 méteres dréncső és a karó behelyezését, a speciális vízmegkötő anyag összekeverését a szétmorzsolt és megtisztított földdel. Kényesen figyeltek az ültetés mélységére, a beöntözésre, a nagyméretű víztányér kialakítására, a kötözésre és a névtábla megírására és felcsavarozására. A csemeték jobb megeredése érdekében a gyökereket bemártottuk egy speciális pépbe. Ez vízmegkötő port, gyökér tömeg növelőt és „gombaevő” spórát tartalmazott. Egy hét elteltével újabb alapos öntözés történt. Ezzel együtt minden új fa átlagosan 170 liter vizet kapott.

Az Önkormányzat a Fasor Társasággal karöltve segíti a hiánytalan fasor megszületését. Példát mutatva, 100 fa ültetéséhez és gondozásához biztosítják az anyagi és fizikai hátteret. Ebben az évben e célra 375.000 Ft-ot különítettek el. A pénzbeli támogatást, Polgármester úr útmutatásai alapján, a hivatali dolgozók szorgos munkájával egészítik ki. Szállítanak, ültetnek, tányéroznak... A támogatói befizetésekhez és az átutalással történő kifizetésekhez az Önkormányzat alapítványa, a Kulturált, Egészséges Etyekért Közalapítvány, biztosítja a hátteret.

A családok és az Önkormányzat jóvoltából november végéig el lett ültetve összesen 310 facsemete. További 60 még a faiskolában vár gazdájára a télen. A 2013. április 6-i pótlást követően, Pest megye határáig egybefüggő fasor, duzzadó rügyekkel és évszázadokra szóló reményekkel fogja ébreszteni az új tavaszt.

Az ültetések és a 6 éves fenntartás folyamatos szervezését, vállalkozók megbízását és ellenőrzését, a 21 főből álló Fasor Társaság tagjai térítésmentes végzik. A csoport szeretettel vár mindenkit, aki szívesen részt venne a szervezési munkákban. További támogatók jelentkezését várjuk a tavaszi pótláshoz. A fasort folytató Biatorbágyi Tájvédő Kör szintén örömmel fogadja az újabb résztvevőket.

Elérhetőségek:

www.csaladfasor.hu

06 20 490 2095

csaladfasor@gmail.com

www.facebook.com/csaladfasor
274 db facsemetét ültettünk el 2012.11.17-18-án

Családfasor Etyek, 2009. okt. 13. 0:58   [ frissítve: 2012. nov. 21. 14:05, felhasználó: Z. Bauer ]

1-2 of 2